Dit recept is zo simpel. Maar zo lekker. En zo rijk van smaak. Perfect voor topgelegenheden zoals kerst, verjaardagen, een luxe etentje of in kleinere stukjes als fingerfood of snack. Here we go!
Ingrediënten:
een zalmzijde zonder vel
ontbijtspek
dry rub Gold Rush
honing
bbq
plancha
gietijzeren pannetje voor verwarmen honing
En aan de slag:
Verwarm de bbq naar zo'n 175-200 graden, je gaat direct grillen
Snijd de zalmzijde in blokken van 4 x 4 cm en bestrooi alles met dry rub Gold Rush
Omwikkel alle stukken met ontbijtspek
Als de bbq op temperatuur is bak je de stukken zalm om en om of direct op het rooster of op een plancha. Dit duurt ongeveer 10-20 minuten afhankelijk van hoe gaar je de zalm zelf wilt hebben en hoe heet de kolen zijn
Verwarm de honing in een gietijzeren pannetje op de bbq (of gewoon binnen op het gasfornuis, da's natuurlijk ook prima) en besmeer de knapperig gebakken zalm ermee
Serveer met de door jouw gewenste bijgerechten. Choose your own outdoor lifestyle.
Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!
Comentarios