Paella, maar dan beter! Zo kun je dit recept het beste omschrijven.
Een heerlijk verwarmende Tex Mex rijstschotel. Jij gaat genieten van dit recept!
Ingrediënten voor 4 personen:
250 g paella of risottorijst
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
2 rode paprika's
3 eetlepels Spicy Bullet
klein blikje kikkererwten
750 ml groentebouillon
50 gram verse diepvriesdoperwten
150 g asperges in stukjes gehakt
1 eetlepel fijngehakte peterselie
400 g kipfilet met Wild Mustang
(of 400 g grote gepelde garnalen met Cajun Dynamite)
wok voor op de BBQ
En aan de slag!
Zet je BBQ aan en laat hem verwarmen tot 200 graden. Je gaat op directe hitte aan de slag.
Zet de wok op het rooster en bak hierin de ui tot hij glazig wordt en voeg dan de knoflook toe en de paprika en de uitgelekte kikkererwten.
Voeg de rijst toe en schep de korrels 1 minuut om. Schenk dan in één keer alle hete bouillon erbij en breng deze aan de kook.
Bak nu naast de wok de in stukken gesneden kipfilet met Wild Mustang of de grote garnalen met Cajun Dynamite. Bak in het in 10-15 minuten gaar en hou dan even apart
Temper de hitte als de bouillon kookt en laat de rijst 10 minuten onafgedekt pruttelen. Schep een of tweemaal voorzichtig om.
Voeg de doperwten, asperges, peterselie (hou een klein beetje achter voorde garnering), de Spicy Bullet kruiden toe. Schud het gerecht om in de pan en laat het geheel nog 10 - 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde de kip of garnalen toe aan het gerecht.
De rijstschotel is klaar als alle vloeistof is opgenomen en er een fantastische geur van licht gebakken rijst uit opstijgt. Neem de pan van het vuur en dek het af met een theedoek en laat het nog even 5 minuten rusten. Garneren doe je met nog wat peterselie, wat schijfjes citroen en een in parten gesneden tomaat.
Enjoy your ass of!!!!
Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!
コメント