top of page

In de spotlight: BBQ Pro Dennis Nooitgedagt

Bij Outlaw BBQ zetten we graag bbq-verslaafden in de spotlight. Ditmaal interviewen we Dennis Nooitgedagt van Neverdagt BBQ. Dennis heeft een grote passie voor Next Level BBQ-ing en wil bbq-minnend en bbq-beginnend Nederland graag inspiratie bieden. Dit doet hij via Facebook en Instagram. Zijn facebookgroep heeft inmiddels 5000 leden. Wij zijn erg benieuwd naar zijn grillgeschiedenis en ervaring. Dennis is ook de uitdaging aangegaan om voor ons een recept te ontwikkelen: Flatbread met Black Snake Buikspek. Dat check je hier.



In het leven van Dennis heeft FOOD altijd een belangrijke rol gespeeld merken we al snel. ‘Ik heb heel lang in de horeca gewerkt. Heerlijk. De hele dag met je handen met eten bezig zijn. Ik heb zelfs een tijd een eigen restaurant gehad. Dat was geen barbecuerestaurant hoor. Zo lang barbecue ik eigenlijk nog niet. Na mijn eigen restaurant ben ik in dienst gaan werken bij een ander restaurant en daar stond dus een Big Green Egg. En daar ben ik dingen op uit gaan proberen. En toen heb ik ook zelf een klein eitje gekocht, zo’n 5, 6 jaar geleden. Een medium-formaat, gewoon bij de Kwantum. Daarvoor barbecuede ik wel. Maar gewoon het ouderwetse vlees cremeren. Speklapje, worstje, familiefeestje. Klassiek barbecueën zeg maar.


Maar met zo’n eigen ei………… ja. Dat smaakte naar meer dan alleen direct grillen. Ik ging spullen kopen, platesettertje. Helemaal leuk.’ Het smaakte al snel naar meer. Dennis: ‘Ja, heel snel. In overleg met thuis heb ik vrij snel een grotere gekocht. Tis een flinke uitgave, maar het is het waard. En nu, als ik vrij ben staat hij altijd aan. Ik maak ook gewoon gerechten, of delen ervan op het gasfornuis hoor. Want soms past het gewoon niet op de kamado. Of het matcht niet qua temperatuur. Het gaat uiteindelijk om een goed resultaat op je bord. En ja, toen wilde ik mijn enthousiasme graag delen met anderen’.


Neverdagt BBQ op social media

Dennis is onder de naam Neverdagt BBQ te vinden op Instagram en Facebook. ‘Eerst had ik alleen een facebookpagina. Pas net iets voor de start van corona, in november 2020, ben ik mijn eigen facebookgroep gestart waarin ik recepten deel. En andere mensen ook hun recepten delen. Ik wil vooral complete gerechten aanbieden als inspiratie. Ik baal wel eens van al die enorme stukken vlees die ik soms alleen maar voorbij zie komen. Waar blijven de bijgerechten, denk ik dan. Je eet er toch ook wat bij! Dus daar maak ik mij hard voor. Of ik het succes van de groep verwacht had? Nee, absoluut niet. Maar het is echt heel gaaf.’


Favoriete ingrediënten

‘In mijn facebookgroep doe ik mijn best om alledaagse ingrediënten om te toveren naar een BBQ-gerecht. Gewoon spullen die je in de supermarkt kunt kopen. Mijn favoriete ingrediënten? Op één staat zwarte knoflook. Fantastisch product. Op twee: kip. Daar ben ik echt dol op en het is makkelijk verkrijgbaar. Mijn absolute favoriete recept is mijn sticky chicken! En op drie: verse kruiden. Mijn eigen kruidentuin slokt ook steeds een groter deel op van de tuin. Maar beter kun je niet hebben’, aldus Dennis. ‘Ik mix deze drie ingrediënten veel in mijn recepten. Voor heel Nederland’.



Dennis: dikke pluim, ga zo door. Blijf inspireren. Daar worden een hoop mensen echt ontzettend blij van. En nog ontzettend bedankt voor jouw geweldige recept.


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle






Commentaires


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page