Het kan soms moeilijk zijn om een nieuwe manier van eten bereiden in jouw leven te brengen. Het leven is immers al druk genoeg. Maar wat nou als kamado outdoor cooking jou echt veel voordelen biedt? Gerechten grillen of roken of stoven op een keramische BBQ biedt zeer veel voordelen. En hier lees je welke dat zijn!
1. Smokey flavour
Met stip op één: de fantastische smokey flavour! Hier doe je het voor. De smokey flavour, die komt van goed houtskool en extra van rookhout, is niet te evenaren! Dit lukt je alleen met buitenkoken in een afsluitbaar kooktoestel. Verslavend to the max. Vergeet gasbarbecues. Daar komt geen smokey flavour vanaf. Tuurlijk grill je dan lekker buiten. Maar DE smaaksensatie waar jij voor wil gaan…… dat krijg je niet met een gasbarbecue of op volledig open vuur.
2. Buiten zijn
Outdoor cooking: het zegt het al. Hoe lekker is het dat je na een dag op kantoor thuis kan komen, even de BBQ aansteken. Half uurtje op de bank hangen terwijl hij opwarmt, en dan lekker aan de slag met jouw gerecht. Ook gewoon voor een simpele doordeweekse maaltijd. Vlees kruiden met je favo-rub, voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes of wedges in de skillet, groente in plakjes met een rubje erover en je bakt in 30 minuten alles buiten in de frisse lucht. In no time smokey flavour op je bord.
3. Werken met vuur
OK, weer even terug naar die suffe kantoorbaan of je werk in het magazijn of in een winkel of ziekenhuis. Het leven is meer dan braaf naar je werk gaan en klanten of patiënten te woord staan. Als je thuis komt of in het weekend kun jij helemaal los gaan met VUUR!! Ja vuur ja. Vlammen, rook, hitte, gloeiende kolen. Geloof ons: daar knap je van op na een drukke werkweek!
4. Je harses gebruiken
BBQ’en is een goede manier om je harses eens even op een andere manier aan het werk te zetten. Vooral voor NEXT LEVEL BBQ-ING gaat het erom dat je zelf nadenkt over je gerecht. Welk recept vind ik als basis leuk en hoe ga ik dit aanpassen zodat ik het makkelijker kan maken of juist de smaak kan verbeteren. Ook een verspakket uit de supermarkt kun je met wat aanpassingen prima op de BBQ klaarmaken. Als je maar wat basistechnieken in de vingers hebt en een beetje lef hebt om te denken: ik ga het zo gewoon doen! En dan komt het in 90% van de gevallen hartstikke goed! En die 10% mislukt? Juist! Daar leer je nou van.
5. Blije partner
Meestal bbq’t de man. Da’s prima. Er zijn wel steeds meer vrouwen die bbq’en (zie bijvoorbeeld missoutlawbbq op instagram), maar de mannen zijn by far in de meerderheid. Geloof me als we zeggen dat jouw partner echt blij gaat worden van haar barbecueënde man-partner. Want: op die dagen kook jij en niet zij. EN: het is za-lig! Echt za-lig! Jij een nieuwe hobby, zij minder workload. Wees wel effe een echte vent en ruim zelf je shit op (artikel geschreven door een vrouw, red.).
Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!
Commentaires